Galeiscenen

Nils Mathisen er kunstnerisk leder for kulturinstitusjonen Galeiscenen. ”Galeiscenen er en ideell forening. Galeiscenen skal være en aktiv bidragsyter til kvalitetskultur i nærmiljøet. Galeiscenen skal bidra til økt interesse for historie, kultur, kulturforedling og scenekunst”. Dette er Galeiscenens formålsparagraf.

Det hele startet i 1999, da en vennegjeng med felles interesse for kultur og scenekunst kom sammen med ønsket om å skape en profesjonell forestilling sammen i Larvik. Valget falt på Erik Byes rikholdige samling av tekster og sanger, og forestillingen. ”Jeg vet en vind” ble satt opp i 2000. I 2002 ble Galeiscenen formelt stiftet som forening, og aktiviteten har øket i takt med at publikum har oppdaget og satt pris på Galeiscenens bidrag til det lokale kulturlivet.

På sommeren har Galeiscenen siden starten disponert Galeiskur 14 på Fredriksvern Verft i Stavern. Her har vi satt opp forestillinger som har engasjert mange mennesker og begeistret publikum og presse. Galeiscenen mottok i 2000 Hjemmets forgylte hørselvern for forestillingen ”Jeg vet en vind” og i 2006 fikk forestillingen ”Jeg vet en vind” terningkast 6 i VG, og forestillingen ble vist på NRK1 i beste sendetid lørdag 5. mai 2007.

I vinterhalvåret driver Galeiscenen teaterkurs for barn i Larviksdistriktet. Foreningen har en begrenset økonomi, men ønsker å bidra til at dagens og morgendagens talenter får mulighet til å utvikle interesse for- og kompetanse innen scenekunst. Derfor bruker vi mye av vårt driftsbudsjett på dette arbeidet. I tillegg investeres eventuelle overskudd fra våre produksjoner i nye forestillinger.

 

Les mer om Galeiscenen på galeiscenen.no.